Szeretem az egyszerű dolgokat, így jutottam el a következő sütőtök recepthez. Gyakorlatilag valamennyi káliumsó hiánya esetén javasolt az étrendbe beépíteni. Káliumsókról bővebben itt olvashatsz:
http://www.schusslerpraxis.hu/nr4.html http://www.schusslerpraxis.hu/nr5.html http://www.schusslerpraxis.hu/nr6.html No de miért is együnk még ősszel sütőtököt? Egyrészt, mert finom, másrészt, mert a szuperételek csoportjába tartozik. Ez mit is jelent? Azt, hogy koncentráltan tartalmazza a szervezetünk számára létfontosságú tápanyagokat. Kiemelten magas a kálium, vas és magnézium tartalma, továbbá C vitamint, B1,B2,B3,B6 vitaminokat fogyaszthatunk el vele. Jellemző még a magas szabadgyök megkötő képessége (antioxidáns tartalom) , amivel serkenti az immunrendszer működését és lassítja a sejtöregedési folyamatokat. Hogyan fogyaszuk? Leginkább megsütve fűszerekkel bolondítva. Bereznay Tamás: Mai magyar konyha szakácskönyvében találtam a következő változatot: Mézes rozmaringos sütőtök Felvagdalt és kimagozott sütőtököt megkenjük mézzel és megszórjuk friss rozmaringlevelekkel. 180 fokos sütőben kb.40-50 perc alatt megsütjük. Füstös Durva szemű tengeri sót serpenyőben addig pirítunk, míg kissé füstös íze nem lesz. Eztán a felvagdalt és kimagozott sütőtököt megszórjuk a sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben kb.40-50 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat !
0 Comments
Leave a Reply. |
AuthorWrite something about yourself. No need to be fancy, just an overview. Archives
April 2016
Categories |