Schusslerpraxis.hu
  • Főoldal
    • Aktuális
  • Schüssler Terápia
    • Terápia területei >
      • Akut esetben
      • Krónikus esetben
    • Arcdiagnosztika >
      • Referenciák
      • SchüsslerPortré >
        • Nr. 1. Nr. 11.
        • Nr. 2.
        • Nr. 4.
        • Nr. 6.
        • Nr. 8.
        • Nr. 10.
  • Schüssler sók
    • Nr.1
    • Nr.2.
    • Nr.3.
    • Nr.4.
    • Nr.5.
    • Nr.6.
    • Nr.7.
    • Nr.8.
    • Nr.9.
    • Nr.10.
    • Nr.11.
    • Nr.12.
  • SchüsslerGasztro
    • Főételek
    • Saláták
    • Desszertek
  • Kapcsolat
    • Partnerek
  • Ars Poetica
  • Főoldal
    • Aktuális
  • Schüssler Terápia
    • Terápia területei >
      • Akut esetben
      • Krónikus esetben
    • Arcdiagnosztika >
      • Referenciák
      • SchüsslerPortré >
        • Nr. 1. Nr. 11.
        • Nr. 2.
        • Nr. 4.
        • Nr. 6.
        • Nr. 8.
        • Nr. 10.
  • Schüssler sók
    • Nr.1
    • Nr.2.
    • Nr.3.
    • Nr.4.
    • Nr.5.
    • Nr.6.
    • Nr.7.
    • Nr.8.
    • Nr.9.
    • Nr.10.
    • Nr.11.
    • Nr.12.
  • SchüsslerGasztro
    • Főételek
    • Saláták
    • Desszertek
  • Kapcsolat
    • Partnerek
  • Ars Poetica

 

Sütőtök

11/9/2015

0 Comments

 
Szeretem az egyszerű dolgokat, így jutottam el a következő sütőtök recepthez. Gyakorlatilag valamennyi káliumsó hiánya esetén javasolt az étrendbe beépíteni. Káliumsókról bővebben itt olvashatsz:
http://www.schusslerpraxis.hu/nr4.html
http://www.schusslerpraxis.hu/nr5.html
http://www.schusslerpraxis.hu/nr6.html
No de miért is együnk még ősszel sütőtököt? Egyrészt, mert finom, másrészt, mert a szuperételek csoportjába tartozik. Ez mit is jelent? Azt, hogy koncentráltan tartalmazza a szervezetünk számára létfontosságú tápanyagokat. Kiemelten magas a kálium, vas és magnézium tartalma, továbbá C vitamint, B1,B2,B3,B6 vitaminokat fogyaszthatunk el vele. Jellemző még a magas szabadgyök megkötő képessége (antioxidáns tartalom) , amivel serkenti az immunrendszer működését és lassítja a sejtöregedési folyamatokat. Hogyan fogyaszuk? Leginkább megsütve fűszerekkel bolondítva. Bereznay Tamás: Mai magyar konyha szakácskönyvében találtam a következő változatot: 

Mézes rozmaringos sütőtök
Felvagdalt és kimagozott sütőtököt megkenjük mézzel és megszórjuk friss rozmaringlevelekkel. 180 fokos sütőben kb.40-50 perc alatt megsütjük. 

Füstös
Durva szemű tengeri sót serpenyőben addig pirítunk, míg kissé füstös íze nem lesz. Eztán a felvagdalt és kimagozott sütőtököt megszórjuk a sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben kb.40-50 perc alatt megsütjük. 
Jó étvágyat !
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    April 2016
    March 2016
    February 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.