Schusslerpraxis.hu
  • Főoldal
    • Aktuális
  • Schüssler Terápia
    • Terápia területei >
      • Akut esetben
      • Krónikus esetben
    • Arcdiagnosztika >
      • Referenciák
      • SchüsslerPortré >
        • Nr. 1. Nr. 11.
        • Nr. 2.
        • Nr. 4.
        • Nr. 6.
        • Nr. 8.
        • Nr. 10.
  • Schüssler sók
    • Nr.1
    • Nr.2.
    • Nr.3.
    • Nr.4.
    • Nr.5.
    • Nr.6.
    • Nr.7.
    • Nr.8.
    • Nr.9.
    • Nr.10.
    • Nr.11.
    • Nr.12.
  • SchüsslerGasztro
    • Főételek
    • Saláták
    • Desszertek
  • Kapcsolat
    • Partnerek
  • Ars Poetica
  • Főoldal
    • Aktuális
  • Schüssler Terápia
    • Terápia területei >
      • Akut esetben
      • Krónikus esetben
    • Arcdiagnosztika >
      • Referenciák
      • SchüsslerPortré >
        • Nr. 1. Nr. 11.
        • Nr. 2.
        • Nr. 4.
        • Nr. 6.
        • Nr. 8.
        • Nr. 10.
  • Schüssler sók
    • Nr.1
    • Nr.2.
    • Nr.3.
    • Nr.4.
    • Nr.5.
    • Nr.6.
    • Nr.7.
    • Nr.8.
    • Nr.9.
    • Nr.10.
    • Nr.11.
    • Nr.12.
  • SchüsslerGasztro
    • Főételek
    • Saláták
    • Desszertek
  • Kapcsolat
    • Partnerek
  • Ars Poetica

Saláták

Picture

Hozzávalók:
​

3 tk édeskömény mag
2 tk köménymag
2 csésze durva só
2 tk őrölt paprika
1,5 tk cayenne bors
24 db retekfej (közepes méretű, megmosott megtisztított)
8 tk sózatlan szobahőmérsékletű vaj

Friss retek fűszeres sóval és vajjal

 Gazdag ebben : káliumsók, vas, kalcium, magnézium

A zöldségek jelentik az egyik legjobb káliumforrást, így tavasszal érdemes kihasználni az egyre bővülő választékot. A retek pedig az egyik legmagasabb káliumtartalmú zöldség, amellett, hogy vasat, kalciumot, magnéziumot és foszfort is tartalmaz. 

Elkészítés:
Egy serpenyőben külön-külön pirítsuk meg kb. 4 percig az édeskömény és köménymagot, majd tegyük mozsárba és törjük össze a fűszereket apróra (külön-külön). Majd keverjük össze először az őrölt édeskömény magot fél kis csésze durva sóval. Ezután ugyanígy készítsük el a köménymagos és az őrölt paprikás durva sót. Így lesz 3 csésze fűszeres só. A maradék fél csésze durva sót tegyük külön csészébe. A megtisztított, megmosott retket rendezzük el egy nagyobb tálon köré a 4 csésze sót és vajat. Kezdődhet a mártogatás. Rozskenyér illik hozzá leginkább.
​(forrás:http://www.marthastewart.com/…/fresh-radishes-flavored-salt…)

Rukkola saláta parmezános krutonnal, citromos dreszinggel

Gazdag ebben: rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), és ásványianyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Ebből látható is, hogy szinte az összes Schüsslert felsorolhatnám, minden benne van, ami az ásványi anyag ellátottságunkhoz kell.

Elkészítés:
Krutonhoz előmelegítjük a sütőt 175fokra.
Kenyérkockákat beleszórjuk egy hőálló tálba (vagy sütőpapírral leterített tepsipe), és összeforgatjuk az olajjal és parmezánnal. Állni hagyjuk amíg a sütő bemelegszik.
Ha forró a sütő, a sajtos kenyérkockákat elterítjük a hőálló tálban, és 20 percre betoljuk a tepsibe. Közben egyszer elkeverjük.
A salátaöntethez egy kis tálkában elkeverjük a citrom reszelt héját, az egyik citromfél levét és a dijoni mustárt. Sózzuk kicsit, borsozzuk és kézi habverővel kevergetve hozzácsorgatjuk az olívaolajat.
Tálaláskor a rukkolát egy nagy tálban összeforgatjuk a citromos öntettel és a krutonokkal, díszítésül pedig rászórunk egy kevés diót, és reszelt parmezánt.
(forrás: Stahl magazin 2015.nyár)
Picture
Hozzávalók

Krutonhoz:
​​15dkg szikkadt kenyérbél, kis kockákra vágva

3 ev. olívaolaj
4 dkg parmezán, finomra reszelve

Salátához:
20 dkg rukkola
1 kezeletlen (bio) citrom (héjára is szükség lesz)
2 teáskanál dijoni mustár
1/2 dl extraszűz olívaolaj
tetejére egy marék dió, ha akarod megpirítva, (én a pirítással nem vacakoltam, így is nagyon finom lett)
Picture
​Hozzávalók:
30 dkg penne tészta
5 db paradicsom
2 db zöldpaprika
fél kígyóuborka
1 konzerv tonhal vagy esetleg 1 szardella konzerv
olajbogyó
olívaolaj
só, bors, bazsalikom

Olajbogyós tonhalas tésztasaláta

Gazdag ebben:
tengeri halfélék és a napraforgómag kombinációja sok káliumsót tartalmaz, elsősorban kalium sulfuricumot.


Elkészítés:

A tésztát megfőzzük. A paradicsomot, a paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk.
Egy tálba belerakjuk a kifőtt, kihűlt tésztát, hozzáadjuk a zöldségeket, az olajbogyót, pár kanál olívaolajat, majd jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apróra tört tonhalat, sózzuk, borsozzuk, az egészet összekeverjük.
Meghintjük bazsalikommal, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálaljuk.
SchüsslerGasztro tipp: 
A végén szórjuk meg az egészet egy kis napraforgómaggal.

(forrás: www.mindmegette.hu)
Powered by Create your own unique website with customizable templates.