Hozzávalók: 3 tk édeskömény mag 2 tk köménymag 2 csésze durva só 2 tk őrölt paprika 1,5 tk cayenne bors 24 db retekfej (közepes méretű, megmosott megtisztított) 8 tk sózatlan szobahőmérsékletű vaj |
|
Rukkola saláta parmezános krutonnal, citromos dreszinggelGazdag ebben: rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), és ásványianyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Ebből látható is, hogy szinte az összes Schüsslert felsorolhatnám, minden benne van, ami az ásványi anyag ellátottságunkhoz kell.
Elkészítés: Krutonhoz előmelegítjük a sütőt 175fokra. Kenyérkockákat beleszórjuk egy hőálló tálba (vagy sütőpapírral leterített tepsipe), és összeforgatjuk az olajjal és parmezánnal. Állni hagyjuk amíg a sütő bemelegszik. Ha forró a sütő, a sajtos kenyérkockákat elterítjük a hőálló tálban, és 20 percre betoljuk a tepsibe. Közben egyszer elkeverjük. A salátaöntethez egy kis tálkában elkeverjük a citrom reszelt héját, az egyik citromfél levét és a dijoni mustárt. Sózzuk kicsit, borsozzuk és kézi habverővel kevergetve hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Tálaláskor a rukkolát egy nagy tálban összeforgatjuk a citromos öntettel és a krutonokkal, díszítésül pedig rászórunk egy kevés diót, és reszelt parmezánt. (forrás: Stahl magazin 2015.nyár) |
Hozzávalók
Krutonhoz: 15dkg szikkadt kenyérbél, kis kockákra vágva 3 ev. olívaolaj 4 dkg parmezán, finomra reszelve Salátához: 20 dkg rukkola 1 kezeletlen (bio) citrom (héjára is szükség lesz) 2 teáskanál dijoni mustár 1/2 dl extraszűz olívaolaj tetejére egy marék dió, ha akarod megpirítva, (én a pirítással nem vacakoltam, így is nagyon finom lett) |
Hozzávalók:
30 dkg penne tészta 5 db paradicsom 2 db zöldpaprika fél kígyóuborka 1 konzerv tonhal vagy esetleg 1 szardella konzerv olajbogyó olívaolaj só, bors, bazsalikom |
|